El president d’una associació musulmana de Reus afirma que el volen expulsar de l’Estat per motius polítics

Convoquen una concentració de suport per aquest dilluns a la tarda

08/08/2022

El president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom) de Reus, Mohamed Said Badaoui, ha assegurat que la policia espanyola el vol expulsar de l’Estat per motius polítics. Badaoui ha apuntat a l’ACN que el cos policial l’acusa d’estar “radicalitzat”, de ser “molt actiu a les xarxes socials, de tenir molts contactes polítics” i “d’ingerències en la política estatal”, motiu pel qual suposaria “un perill”. Divendres Badaoui va rebre una notificació administrativa d’expulsió. L’activista ha qüestionat que una mesura d’aquestes característiques i “sense proves” es pugui fer sense passar per la via judicial. Diferents entitats de Reus han convocat una concentració de suport per aquest dilluns a la tarda.

En declaracions a l’ACN, Badaoui ha explicat que va començar a tramitar la nacionalitat espanyola fa dos anys i que aquest juny li van respondre que li havien denegat perquè “deien que era una persona radicalitzada”. Aleshores va iniciar un procediment judicial pel qual va presentar un contenciós a la fiscalia de Madrid, també per “demanar explicacions per unes acusacions injustes”. Segons ha exposat l’activista, el magistrat va donar vint dies a la policia per aportar documentació i proves per tal que ell es pogués defensar. “Enlloc de fer això han aparegut amb una expulsió administrativa i em volen fer fora del país”, ha lamentat.

Per tot plegat se sent indefens i sorprès: “la gent que em coneix sap que treballo per la igualtat i la multiculturalitat. Volem una ciutat millor i que tothom tingui els seus drets independentment de les seves creences religioses”, ha afegit.

Amb tot, la notificació d’expulsió li va arribar aquest divendres i li donava 48 hores naturals per presentar al·legacions, a la mateixa policia mitjançant un correu electrònic. “Està fet amb mala fe perquè no em pugui defensar bé, un divendres d’agost quan tothom està de vacances”, ha indicat. Badaoui ha criticat que l’expedient no passi pel jutjat. “Si he comès un delicte, que presentin proves i que jo em pugui defensar. Això no es pot decidir des d’una oficina. Demanem que hi hagi un judici just”, ha finalitzat.

Adedcom ha fet un comunicat en el qual qüestiona el procediment pel qual es vol expulsar el seu president i ha remarcat que és una entitat que té com a “objectiu principal defensar els drets de la comunitat musulmana davant de qualsevol vulneració o injustícia”. Badaoui va ser portaveu d’una mesquita de la ciutat i també és membre de Reus Refugi, del Sindicat d’Habitatge de Reus i d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Totes aquestes entitats i altres li han expressat el seu suport i s’han adherit a la convocatòria de la plaça del Mercadal de les set de la tarda.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades