Sánchez diu que li agradaria reunir la taula de diàleg al juliol i convida Junts a participar-hi

03/07/2022

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que li agradaria que es reunís la taula de diàleg al juliol i ha demanat a Junts que hi participi. “Un dels grans actius d’aquest govern de coalició progressista és que es pugui garantir la cohesió i la convivència a Catalunya i al conjunt de l’Estat amb diàleg i amb l’agenda del retrobament”, ha afegit en una entrevista que publica aquest diumenge ‘El País’. També ha assenyalat que avui a Catalunya no hi ha la situació que hi havia el 2017 i el 2019. I ho ha atribuït, en part, al govern espanyol. D’altra banda, el president espanyol ha mostrat respecte davant la justícia però ha augurat que el Tribunal Suprem no revocarà els indults als presos de l’1-O.

Sánchez ha defensat que el seu executiu va complir amb la llei en concedir els indults i va reivindicar un dret que està a la Constitució i “a tots els sistemes democràtics del món”.

D’altra banda, no ha volgut pronunciar-se sobre si la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hauria de dimitir tenint en compte que està a un pas de judici per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “És una decisió que ha de prendre Junts i la política catalana. Des de la meva posició com a secretari general del PSOE, amb el codi ètic que tenim al nostre partit les coses són rotundes”, ha afegit.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades