El TJUE considera il·legal que Espanya impedeixi acumular pensions del mateix règim

30/06/2022

Nazaret Romero / Brussel·les – El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) considera il·legal que Espanya impedeixi acumular més d’una pensió sota el mateix règim. En una sentència publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Luxemburg diu que la norma espanyola és contrària al dret europeu perquè suposa una discriminació cap a les treballadores. La normativa espanyola sí que preveu que es pugui tenir més d’una pensió si s’ha cotitzat en règims diferents, per exemple en el general i després en el de treballadors autònoms. El tribunal rebutja l’argument de l’Estat que la norma contribueix a garantir la viabilitat del sistema de pensions.

El cas ha arribat al TJUE després que un jutjat de Barcelona demanés reconèixer la compatibilitat de dues pensions cotitzades sota el mateix règim tot al·legant que suposa una discriminació indirecta per raó de gènere. Argumentava que la proporció d’homes en el règim especial d’autònoms és major que la de dones, amb la qual cosa la compatibilitat de les dues pensions és més fàcil per als homes.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades