Dos detinguts per robar a gent gran fent-se passar per revisors de la llum i el gas

26/06/2022

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home i una dona, de 31 i 33 anys, que es feien passar per revisors de la llum i el gas per robar a gent d’edat avançada. Les víctimes rebien una trucada d’una suposada companyia per fer una revisió al seu domicili i un cop a dins un dels lladres entretenia les víctimes a la cuina mentre l’altre buscava joies i diners per les habitacions. A més, amb l’excusa de no haver de pagar 300 euros pel servei els feien donar el PIN de la llibreta o la targeta i, si s’hi negaven, atuaven amb violència perquè els el proporcionessin. L’arrestat ha ingressat a presó acusat de robatori violent, dos furts i un delicte d’estafa mentre que la dona ha quedat en llibertat amb càrrecs per robatori violent.

La investigació policial es va posar en marxa el 4 de maig arran d’un robatori al districte de Sant Martí de Barcelona. La víctima era un home de 73 anys que va rebre una trucada suposadament de la seva companyia de llum i gas per concertar una visita a casa seva amb el pretext que hi podia haver una fuita. L’interlocutor li va fer diverses preguntes per assegurar-se de què era una persona vulnerable.

Poc després es van presentar al pis de la víctima un home i una dona sense uniforme ni acreditació. Un cop a l’interior del domicili, van insistir a l’home que es quedés a la cuina amb la seva dona, que tenia una minusvalidesa gairebé completa. El suposat operari es va moure pel pis amb total llibertat mentre la seva còmplice feia veure que realitzava comprovacions a la cuina.

Al cap d’una estona el lladre va demanar el PIN de la targeta a l’home per fer el pagament de la revisió. Davant la negativa de la víctima, el van amenaçar amb una navalla perquè els donés el codi. En marxar els dos lladres, l’home va poder comprovar que el pis estava completament regirat i va trobar a faltar 2.300 euros en efectiu i diverses joies valorades en 6.225 euros. A més, va comprovar que s’havien fet diversos moviments amb la targeta de crèdit que ascendien a 9.100 euros.

Gràcies a la investigació policial que es va posar en marxa arran de la denúncia es va poder identificar el lladre, que utilitzava telèfons a nom de terceres persones per evitar ser descobert. Paral·lelament, la policia va fer un seguiment dels comptes corrents als quals s’havien fet les transferències amb les targetes sostretes. Els seus titulars van explicar que una dona que coneixien els havia ofert la possibilitat de guanyar diners amb facilitat: només havien de donar el seu compte corrent i rebre un ingrés d’uns 3.000 euros. Aquest import l’havien de retirar del caixer i donar-li en efectiu i, a canvi, rebien 200 euros com a contraprestació.

L’operatiu policial per detenir els dos lladres es fa fer el 13 de juny, després de detectar que l’investigat es movia habitualment per les localitats de l’Hospitalet, Cornellà i Esplugues, de Llobregat. Poc abans de les vuit del vespre el van detenir mentre aparcava la seva moto. En escorcollar-lo li van trobar 1.030 euros en efectiu, guants de làtex i diverses llibretes i targetes bancàries. A l’interior d’un dels guants hi havia 1.100 euros en bitllets de 50. A la moto també hi van descobrir diners, anells, polseres i arracades. En total a l’operatiu els agents van recuperar uns 11.000 euros a banda de les joies.Dos dies la policia va detenir la seva còmplice.

Les indagacions policials van permetre relacionar l’arrestat amb dos robatoris fets amb el mateix ‘modus operandi’, un el mateix 13 de juny a l’Hospitalet de Llobregat i l’altre el 13 de maig a Esplugues de Llobregat. En tots dos casos anava acompanyat d’un altre home, pendent d’identificar. En aquest fets delictius van aconseguir 5.220 i 4.720 euros, a banda de diverses joies.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 16 de juny i el jutge va decretar presó per a l’home mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...