Compromís demana cessar Marlaska i Albares i que Sánchez doni explicacions al Senat per la “massacre” de Melilla

26/06/2022

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha registrat aquest diumenge una petició perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, comparegui a la cambra alta per donar explicacions per la “massacre” de Melilla. El partit valencià vol que Sánchez aclareixi “les inacceptables i reprovables declaracions” que va fer en avalar l’actuació dels gendarmes marroquins per evitar l’entrada de centenars de migrants en territori espanyol. Mulet també ha demanat el cessament “fulminant” del ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, i del d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Per impedir l’entrada a Melilla de les persones que intentaven saltar la tanca frontera, el Marroc va desplegar antidisturbis i va reprimir els migrants. Hi ha 37 víctimes mortals, segons les ONG locals, per la qual cosa la formació considera “summament cínica, salvatge i irresponsable” que Sánchez veiés “ben resolta” la situació per part de les autoritats marroquines. “No poden ser tractades amb tanta inhumanitat i menyspreu per la seua vida com ha fet el president del govern espanyol”, ha lamentat Compromís en un comunicat.

Aquest mateix diumenge s’ha difós un vídeo en el qual es veuen gendarmes marroquins al cantó espanyol de la frontera fent devolucions en calent davant de diversos agents de la Guàrdia Civil. Per això Mulet veu “connivència de les forces espanyoles” amb l’actuació de la Gendarmeria del Marroc, a la qual acusa de “colpejar brutalment, detenir i retornar en calent els immigrants que ja eren dins d’Espanya”. “Aquesta actuació viola tota normativa espanyola i internacional i no pot quedar impune”, per la qual cosa assenyala Marlaska com a responsable.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades